środa, 8 lipca 2020

Jak wykonać zestaw na Serum ochronne ANTIOX z filtrami?

Fotorelacja czyli krok po kroku robimy Zestaw na  Serum ochronne ANTIOX z filtrami



1 - Przed przystąpieniem do wykonania serum sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny: czysty blat, umyte ręce itd. Wszystkie elementy wchodzące w skład zestawu są czyste i nie wymagają odkażania. Wszystkie elementy zestawu powinny mieć temperaturę pokojową.


2 - W przypadku niezgodności lub niejasności NIE wykonuj zestawu, tylko skontaktuj się z nami na adres info@biochemiaurody.com

- Do butelki z Mleczkiem dodaj hydrolat 

Następnie dodaj żel hialuronowy i wymieszaj całość (pomóż sobie szpatułką, aby wydobyć całą porcję żelu z probówki).


- Następnie dodaj do mleczka płynne produkty, kolejno: Ekstrakt z czerwonych alg, 

Ekstrakt z budleja, 

Kwas ferulowy, 

Kompleks 

i na koniec Witaminę C - olejek. Wymieszaj dokładnie całość przez kilka minut! Przelewając do butelki kolejne płynne składniki daj im czas, aby spłynęły niemal do ostatniej kropli.

Opcjonalnie, czyli wg. życzenia można na tym etapie dodać do Serum:
# Porcję Kompleksu silikonowo-malinowego odmierzaną kroplami. Ilość kropli jest dowolna, od kilku do maksymalnie 20 kropli. (Kompleks silikonowy jest pakowany w butelkę z kroplomierzem.)
* Butelkę z resztą Kompleksu silikonowego zachowaj sobie na później, przechowując w temp. pokojowej. Kompleks silikonowy jest rozpuszczalny w wodzie i nie działa komedogennie, zawiera olej z pestek malin o naturalnym działaniu ochronnym.


- Na butelkę z gotowym serum naklej nową etykietkę z nazwą produktu, na datowniku natnij datę ważności. Serum jest gotowe do użytku!


- Podręczną porcję serum możesz przechowywać w małej butelce zakupionej osobno w dziale Akcesoria. Pamiętaj, aby przed odlaniem porcji, wstrząsnąć najpierw butelką z serum.

Postać wykonanego produktu:
Płynna, mleczna emulsja, w kolorze beżowym i delikatnym zapachu.

Pełna instrukcja oraz informacje o zastosowaniu produktu TUTAJ >> 

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza