poniedziałek, 7 grudnia 2020

Jak wykonać zestaw na Krem wzmacniający na naczynka?

FOTORELACJA, czyli krok po kroku robimy Zestaw Krem wzmacniający na NACZYNKA

Ziołowe ekstrakty ze skórki cytryny, nawłoci, ruszczyka oraz winogron, witamina C, witamina B3, witamina E, olej z rokitnika i owocu dzikiej róży.


1 - Przed przystąpieniem do wykonania kremu sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny: czysty blat, umyte ręce itd. Wszystkie elementy wchodzące w skład zestawu są czyste i nie wymagają odkażania.   Wszystkie półprodukty powinny mieć temperaturę pokojową.

2 - W przypadku niezgodności lub niejasności NIE wykonuj zestawu, tylko skontaktuj się z nami na adres info@biochemiaurody.com

UWAGA! Przeczytaj dokładnie instrukcję przed przystąpieniem do wykonania kremu >> https://biochemiaurody.com/vademekum/instrukcje/Instr.Krem%20capillar.html

 Następnie postępuj dokładnie z kolejnymi punktami instrukcji. Kolejność dodawania poszczególnych składników jest w przypadku kremu bardzo ważna, w przeciwnym wypadku krem może się "nie udać".



Pamiętaj, że do wykonania kremu potrzebujesz dodatkowo wybrany Hydrolat oraz Konserwant naturalny.


- W małym kubeczku z miarką odmierz 25 ml hydrolatu. W tym celu wykorzystaj dołączony kubeczek, odmierzając hydrolat w dwóch porcjach po 10 i 15 ml. Odmierzając hydrolat zwróć uwagę by poziom płynu w kubeczku sięgał nieco powyżej kreski 10 i 15 ml, zakrywając niemal całkowicie wytłoczone na ściankach kubeczka cyfry "10" i "15"


Odmierzone porcje hydrolatu przelewaj do załączonego, pustego słoika na krem.

!! Prawidłowo odmierzony hydrolat zajmuje połowę pudełka na krem.


- Następnie do małego kubeczka z miarką przelej cały Olej z róży  i Olej z rokitnika. Przelewając kolejne oleje daj im czas, aby spłynęły niemal do ostatniej kropli.


- Do kubeczka z olejami przelej Zagęstnik. Zagęstnik jest gęstą substancją i przelewa się powoli, dlatego odczekaj chwilę, aby przelało się jak najwięcej płynu, dodatkowo pomóż sobie szpatułką, aby wydobyć resztki zagęstnika ze ścianek probówki - jest to ważny etap! 


Następnie za pomocą szpatułki, wymieszaj dokładnie roztwór w kubeczku. Po wymieszaniu roztwór stanie się nieco mętny.


- Roztwór z kubeczka przelej w całości do słoika z hydrolatem. Pomóż sobie szpatułką, aby przelać niemal całą zawartość kubeczka do ostatniej kropli (to ważne, więc warto być cierpliwym i dokładnym). Następnie wymieszaj roztwór w słoiku. Jest to najważniejszy etap wykonania kremu. Mieszaj roztwór w słoiku dość energicznie i dokładnie. Po kilkunastu sekundach mieszania poczujesz, że roztwór zaczyna gęstnieć i stawiać opór przy mieszaniu. Po 1 minucie mieszania powinien powstać gęsty, żółty krem o jednolitej masie i budyniowej konsystencji. Otrzymany krem mieszaj jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty.


UWAGA! Na tym etapie krem powinien mieć postać gęstej masy kremowej! Jeśli krem jest rzadki, to znaczy, że powyższe etapy zostały wykonane niedokładnie. Powtórz czynności z punktu 3, 4 i 5, w probówkach musiały pozostać niedokładnie przelane pozostałości olejów i zagęstnika.


- Do słoika z powstałym kremem dodaj Mleczko winogronowe, Witaminę C-olejek oraz Kompleks na naczynka i ponownie wymieszaj krem, aż konsystencja kremu ponownie stanie się jednolita.




- W dalszej kolejności przesyp do kremu cały proszek z Witaminą B3 i wymieszaj krem na gładką masę.


 

- Na koniec dodaj do kremu Konserwant NATURALNY EKO - 20 kropli = 2% na krem. Odmierzaj krople konserwantu ostrożnie i dokładnie. (Konserwant jest pakowany w butelkę z kroplomierzem.) Po dodaniu konserwantu do kremu wymieszaj całość szpatułką przez kilka minut.

* Butelkę z resztą konserwantu zachowaj sobie na później, przechowując w temp. pokojowej. Porcja konserwantu wystarczy do wykonania kilku kremów.


10 
- Na słoik z kremem naklej etykietkę z nazwą gotowego produktu, na datowniku natnij datę ważności kremu.


11 - Odstaw szczelnie zakręcony słoik z kremem na 24h (doba) w ciemne miejsce, o temperaturze pokojowej i pozwól mu ‘dojrzeć’.

12 - Po okresie 24h Krem jest gotowy do użytku!


Postać wykonanego produktu:

Pomarańczowo-żółty krem, o konsystencji budyniowej i charakterystycznym, ziołowym zapachu.




Przechowywanie i trwałość wykonanego kremu:

Krem z dodatkiem konserwantu - ok. 6 miesięcy od daty wykonania; w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, unikać bezpośredniego dostępu wilgoci i nasłonecznionych miejsc.

Krem BEZ dodatku konserwantu - ok. 2 tygodnie od daty wykonania; w szczelnie zamkniętym opakowaniu, stale w lodówce.


Zastosowanie produktu:  czytaj tutaj >> https://biochemiaurody.com/vademekum/instrukcje/Instr.Krem%20capillar.html









Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza