poniedziałek, 8 października 2018

Jak wykonać zestaw na Krem ujędrniający SOJOWY z peptydami ?

Fotorelacja czyli krok po kroku robimy Zestaw Krem ujędrniający sojowy z peptydami. 
Do kupienia >> https://www.biochemiaurody.com/sklep/cream-soy.html

Gotowy Krem sojowy z peptydami. Jasno - beżowy krem, o jednolitej konsystencji budyniowej i charakterystycznym zapachu.





1. Przed przystąpieniem do wykonania kremu sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny.



2. W małym kubeczku z miarką odmierz 25 ml hydrolatu. W tym celu wykorzystaj dołączony kubeczek i pipetkę, odmierzając hydrolat w dwóch porcjach po 10 i 15 ml. Odmierzając hydrolat zwróć uwagę by poziom płynu w kubeczku sięgał nieco powyżej kreski 10 i 15 ml.



3. Odmierzone porcje hydrolatu przelewaj do załączonego, pustego słoika na krem. Prawidłowo odmierzony hydrolat zajmuje połowę pudełka na krem.



4. Następnie do małego kubeczka z miarką przelej cały Skwalan.



5. Do małego kubeczka z miarką przelej cały Olej arganowy. Przelewając kolejne oleje daj im czas, aby spłynęły niemal do ostatniej kropli.



6. Do kubeczka z olejami przelej Zagęstnik. Zagęstnik jest bardzo gęstą substancją i przelewa się powoli, dlatego odczekaj chwilę, aby przelało się jak najwięcej płynu.



Aby wydobyć resztki zagęstnika ze ścianek probówki, dodatkowo pomóż sobie bagietką - jest to ważny etap! Następnie za pomocą bagietki, wymieszaj dokładnie roztwór w kubeczku. Po wymieszaniu roztwór stanie się nieco mętny.



7. Roztwór z kubeczka przelej w całości do słoika z hydrolatem. Pomóż sobie bagietką, aby przelać niemal całą zawartość kubeczka do ostatniej kropli (to ważne, więc warto być cierpliwym i dokładnym).



8. Następnie za pomocą bagietki, wymieszaj roztwór w słoiku. Jest to najważniejszy etap wykonania kremu. Mieszaj roztwór w słoiku dość energicznie i dokładnie. Po kilkunastu sekundach mieszania poczujesz, że roztwór zaczyna gęstnieć i stawiać opór przy mieszaniu. Po 1 minucie mieszania powinien powstać gęsty, biały krem o jednolitej masie i budyniowej konsystencji. Otrzymany krem mieszaj jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty.



9. Do słoika z powstałym kremem, dodaj Kompleks liposomowy w płynie i wymieszaj bagietką, aż kompleks połączy się z kremem i konsystencja kremu ponownie stanie się jednolita.



10. W dalszej kolejności dodaj do kremu Izoflawony sojowe i wymieszaj krem bagietką na jednolitą masę.



... oraz Potrójne peptydy i wymieszaj krem bagietką na jednolitą masę.



11. Na koniec dodaj do kremu Konserwant NATURALNY EKO - 20 kropli. Odmierzaj krople konserwantu ostrożnie i dokładnie. (Konserwant jest pakowany w butelkę z kroplomierzem.) Po dodaniu konserwantu do kremu wymieszaj całość bagietką przez kilka minut.



12. Na słoik z kremem naklej etykietkę z nazwą gotowego produktu, wpisując na niej uprzednio datę ważności kremu (w razie potrzeby wzmocnij etykietkę bezbarwną taśmą klejącą).



Prawidłowo wykonany krem wypełnia w całości pudełko na krem.
Odstaw szczelnie zakręcony słoik z kremem na 24h (doba) w ciemne miejsce, o temperaturze pokojowej i pozwól mu ‘dojrzeć’. Po okresie 24h Krem jest gotowy do użytku!



Pełna instrukcja wykonania i zastosowania zestawu >> TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz