poniedziałek, 8 października 2018

Jak wykonać zestaw na Krem regenerujący z kwasem liponowym ?

Fotorelacja czyli krok po kroku robimy Zestaw na Krem regenerujący z KWASEM LIPONOWYM 
Do kupienia >> http://www.biochemiaurody.com/sklep/cream-lipoic.html

Gotowy Krem z kwasem liponowym.





1. Przed przystąpieniem do wykonania kremu sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny: czysty blat, umyte ręce itd. Wszystkie elementy wchodzące w skład zestawu są czyste i nie wymagają odkażania.



2. Pamiętaj, aby zaopatrzyć się wcześniej w Konserwant EKO oraz wybrany Hydrolat.



Wszystkie półprodukty powinny mieć temperaturę pokojową.
W przypadku niezgodności lub niejasności NIE wykonuj zestawu, tylko skontaktuj się z nami na adres info@biochemiaurody.com



3. W małym kubeczku z miarką odmierz 25 ml hydrolatu. W tym celu wykorzystaj dołączony kubeczek i pipetkę, odmierzając hydrolat w dwóch porcjach po 10 i 15 ml. Odmierzając hydrolat zwróć uwagę by poziom płynu w kubeczku sięgał nieco powyżej kreski 10 i 15 ml, zakrywając niemal całkowicie wytłoczone na ściankach kubeczka cyfry "10" i "15".



4. Odmierzone porcje hydrolatu przelewaj do załączonego, pustego słoika na krem.
!! Prawidłowo odmierzony hydrolat zajmuje połowę pudełka na krem


5. Następnie do małego kubeczka z miarką przelej cały Skwalan.


... oraz Olej z róży. Przelewając kolejne oleje daj im czas, aby spłynęły niemal do ostatniej kropli.


6. Do kubeczka z olejami przelej Zagęstnik. Zagęstnik jest bardzo gęstą substancją i przelewa się powoli, dlatego odczekaj chwilę, aby przelało się jak najwięcej płynu,


Dodatkowo pomóż sobie bagietką, aby wydobyć resztki zagęstnika ze ścianek probówki - jest to ważny etap! Następnie za pomocą bagietki, wymieszaj dokładnie roztwór w kubeczku.


Po wymieszaniu roztwór stanie się nieco mętny.


7. Roztwór z kubeczka przelej w całości do słoika z hydrolatem. Pomóż sobie bagietką, aby przelać niemal całą zawartość kubeczka do ostatniej kropli (to ważne, więc warto być cierpliwym i dokładnym). Następnie za pomocą bagietki, wymieszaj roztwór w słoiku. Jest to najważniejszy etap wykonania kremu. Mieszaj roztwór w słoiku dość energicznie i dokładnie. Po kilkunastu sekundach mieszania poczujesz, że roztwór zaczyna gęstnieć i stawiać opór przy mieszaniu. Po 1 minucie mieszania powinien powstać gęsty, żółty krem o jednolitej masie i budyniowej konsystencji. Otrzymany krem mieszaj jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty.


UWAGA! Na tym etapie krem powinien mieć postać gęstej masy kremowej! Jeśli krem jest rzadki, to znaczy, że powyższe etapy zostały wykonane niedokładnie. Powtórz czynności z punktu 3, 4 i 5, w probówkach musiały pozostać niedokładnie przelane pozostałości olejów i zagęstnika.


8. Do słoika z powstałym kremem, dodaj Kompleks liposomowy w płynie i wymieszaj bagietką, aż kompleks połączy się z kremem i konsystencja kremu ponownie stanie się jednolita.


9. W dalszej kolejności przesyp do kremu kwas liponowy i wymieszaj krem bagietką.



10. Na koniec dodaj do kremu Konserwant NATURALNY EKO - 20 kropli = 2% na krem. Odmierzaj krople konserwantu ostrożnie i dokładnie. (Konserwant jest pakowany w butelkę z kroplomierzem.) Po dodaniu konserwantu do kremu wymieszaj całość bagietką przez kilka minut.


Prawidłowo wykonany krem wypełnia w całości pudełko na krem.


Na słoik z kremem naklej etykietkę z nazwą gotowego produktu, wpisując na niej uprzednio datę ważności kremu.
Odstaw szczelnie zakręcony słoik z kremem na 24h (doba) w ciemne miejsce, o temperaturze pokojowej i pozwól mu ‘dojrzeć’.
Po okresie 24h Krem jest gotowy do użytku!

Postać wykonanego produktu: 
Żółty krem, o konsystencji budyniowej i charakterystycznym zapachu  

Pełna instrukcja wykonania i zastosowania zestawu >> TUTAJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz