Fotorelacja czyli krok po kroku robimy Zestaw na Krem regenerujący z KWASEM LIPONOWYM
Do kupienia >> http://www.biochemiaurody.com/sklep/cream-lipoic.html
Gotowy Krem z kwasem liponowym.
1. Przed przystąpieniem do wykonania kremu sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny: czysty blat, umyte ręce itd. Wszystkie elementy wchodzące w skład zestawu są czyste i nie wymagają odkażania.
2. Pamiętaj, aby zaopatrzyć się wcześniej w Konserwant EKO oraz wybrany Hydrolat.
Wszystkie półprodukty powinny mieć temperaturę pokojową.
W przypadku niezgodności lub niejasności NIE wykonuj zestawu, tylko skontaktuj się z nami na adres info@biochemiaurody.com
3. W małym kubeczku z miarką odmierz 25 ml hydrolatu. W tym celu wykorzystaj dołączony kubeczek i pipetkę, odmierzając hydrolat w dwóch porcjach po 10 i 15 ml. Odmierzając hydrolat zwróć uwagę by poziom płynu w kubeczku sięgał nieco powyżej kreski 10 i 15 ml, zakrywając niemal całkowicie wytłoczone na ściankach kubeczka cyfry "10" i "15".
4. Odmierzone porcje hydrolatu przelewaj do załączonego, pustego słoika na krem.
!! Prawidłowo odmierzony hydrolat zajmuje połowę pudełka na krem
Do kupienia >> http://www.biochemiaurody.com/sklep/cream-lipoic.html
Gotowy Krem z kwasem liponowym.
1. Przed przystąpieniem do wykonania kremu sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny: czysty blat, umyte ręce itd. Wszystkie elementy wchodzące w skład zestawu są czyste i nie wymagają odkażania.
2. Pamiętaj, aby zaopatrzyć się wcześniej w Konserwant EKO oraz wybrany Hydrolat.
W przypadku niezgodności lub niejasności NIE wykonuj zestawu, tylko skontaktuj się z nami na adres info@biochemiaurody.com
3. W małym kubeczku z miarką odmierz 25 ml hydrolatu. W tym celu wykorzystaj dołączony kubeczek i pipetkę, odmierzając hydrolat w dwóch porcjach po 10 i 15 ml. Odmierzając hydrolat zwróć uwagę by poziom płynu w kubeczku sięgał nieco powyżej kreski 10 i 15 ml, zakrywając niemal całkowicie wytłoczone na ściankach kubeczka cyfry "10" i "15".
4. Odmierzone porcje hydrolatu przelewaj do załączonego, pustego słoika na krem.
!! Prawidłowo odmierzony hydrolat zajmuje połowę pudełka na krem
5. Następnie do małego kubeczka z miarką przelej cały Skwalan.
... oraz Olej z róży. Przelewając kolejne oleje daj im czas, aby spłynęły niemal do ostatniej kropli.
6. Do kubeczka z olejami przelej Zagęstnik. Zagęstnik jest bardzo gęstą substancją i przelewa się powoli, dlatego odczekaj chwilę, aby przelało się jak najwięcej płynu,
Dodatkowo pomóż sobie bagietką, aby wydobyć resztki zagęstnika ze ścianek probówki - jest to ważny etap! Następnie za pomocą bagietki, wymieszaj dokładnie roztwór w kubeczku.
Po wymieszaniu roztwór stanie się nieco mętny.
7. Roztwór z kubeczka przelej w całości do słoika z hydrolatem. Pomóż sobie bagietką, aby przelać niemal całą zawartość kubeczka do ostatniej kropli (to ważne, więc warto być cierpliwym i dokładnym). Następnie za pomocą bagietki, wymieszaj roztwór w słoiku. Jest to najważniejszy etap wykonania kremu. Mieszaj roztwór w słoiku dość energicznie i dokładnie. Po kilkunastu sekundach mieszania poczujesz, że roztwór zaczyna gęstnieć i stawiać opór przy mieszaniu. Po 1 minucie mieszania powinien powstać gęsty, żółty krem o jednolitej masie i budyniowej konsystencji. Otrzymany krem mieszaj jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty.
UWAGA! Na tym etapie krem powinien mieć postać gęstej masy kremowej! Jeśli krem jest rzadki, to znaczy, że powyższe etapy zostały wykonane niedokładnie. Powtórz czynności z punktu 3, 4 i 5, w probówkach musiały pozostać niedokładnie przelane pozostałości olejów i zagęstnika.
8. Do słoika z powstałym kremem, dodaj Kompleks liposomowy w płynie i wymieszaj bagietką, aż kompleks połączy się z kremem i konsystencja kremu ponownie stanie się jednolita.
9. W dalszej kolejności dodaj do kremu kwas liponowy i wymieszaj krem bagietką.
10. Następnie dodaj Puder ze złotem (dotyczy nowej wersji zestawu na krem) i dokładnie wymieszak krem, rozcierając proszek szaptułką.
11. Na koniec dodaj do kremu Konserwant NATURALNY EKO - 20 kropli = 2% na krem. Odmierzaj krople konserwantu ostrożnie i dokładnie. (Konserwant jest pakowany w butelkę z kroplomierzem.) Po dodaniu konserwantu do kremu wymieszaj całość bagietką przez kilka minut.
Na słoik z kremem naklej etykietkę z nazwą gotowego produktu oraz datownik.
Odstaw szczelnie zakręcony słoik z kremem na 24h (doba) w ciemne miejsce, o temperaturze pokojowej.
Po okresie 24h Krem jest gotowy do użytku!
Odstaw szczelnie zakręcony słoik z kremem na 24h (doba) w ciemne miejsce, o temperaturze pokojowej.
Po okresie 24h Krem jest gotowy do użytku!
Postać wykonanego produktu:
Żółty krem, o konsystencji rzadkiego budyniu i charakterystycznym zapachu.
Pełna instrukcja wykonania i zastosowania zestawu >> TUTAJ
Pełna instrukcja wykonania i zastosowania zestawu >> TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz